Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Τρόποι υποβολής βιογραφικού σημειώματος


Το βιογραφικό σημείωμα στέλνετε από έναν υποψήφιο σε μια εργασία ως απάντηση σε μια συγκεκριμένη αγγελία. Μπορεί όμως να υποβληθεί σε μια εταιρεία χωρίς να έχει προκύψει κενή θέση. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail). Ο υποψήφιος χρειάζεται να γνωρίζει το e-mail αποστολής, καθώς και τον κωδικό της συγκεκριμένης θέσης.
ΠΡΟΣΟΧΗ το e-mail σας να μην παραπέμπει σε υποκοριστικά ή ψευδώνυμα. Φτιάξτε έναν επαγγελματικό λογαριασμό τον οποίο θα χρησιμοποιείτε κάθε φορά που θα στέλνετε το βιογραφικό σας.

Ένας άλλος τρόπος είναι η προσωπική υποβολή του σε επιχειρήσεις που σας ενδιαφέρουν, έχοντας έτσι μια προσωπική συνάντηση με τον υπεύθυνο.Μην παραλείψετε να πάτε κατάλληλα ντυμένος και προετοιμασμένος για μια συνέντευξη γνωριμίας με την επιχείρηση. Μια τέτοια πρωτοβουλία θα μπορούσε να έχει εφαρμογή σε εκδηλώσεις όπως είναι οι μέρες καριέρας.

Για την αναζήτηση εργασίας στην Ευρώπη έχει δημιουργηθεί η πύλη Eures, όπου οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν το βιογραφικό τους σημείωμα, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση εγγεγραμμένοι εργοδότες που αναζητούν προσωπικό στην Ευρώπη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου