Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Πρέπει να πιέζουμε τα παιδιά μας να ακολουθήσουν συγκεκριμένο επάγγελμα?

Φυσικά και η απάντηση είναι ΔΕΝ πρέπει!!!. Πολλές φορές οι γονείς χωρίς να το καταλαβαίνουν ή να το κάνουν εσκεμμένα, θέλουμε να περάσουμε στο παιδί μας τις δικές μας ανεκπλήρωτες φιλοδοξίες. Μην ξεχνάτε ότι είναι ένα άτομο στο οποίο πρέπει να του δοθεί η ελευθερία και ο χώρος να ζήσει την δική του ζωή.



Αυτό που είναι σωστό να κάνετε και μάλιστα είναι ζωτικής σημασίας, είναι να είστε δίπλα του, να το βοηθήσετε, να μελετήσει τις επιλογές του σε βάθος και να του μεταφέρετε την εμπειρία σας πάνω σε επαγγελματικά θέματα. Μην κάνετε λάθος υποθέσεις ότι το παιδί σας θα ακολουθήσει την δική σας επαγγελματική πορεία.Σήμερα περισσότερο από ποτέ τα δεδομένα έχουν αλλάξει και έχουν προστεθεί επαγγέλματα τα οποία σε παλαιότερες εποχές δεν υπήρχαν, οι επιλογές έχουν αυξηθεί.

Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε μια πληθώρα επιλογών online και να μελετήσετε μαζί με το παιδί σας, πληροφορίες σχετικά με τις εναλλακτικές επιλογές, τις χρηματοδοτήσεις κ.α.

Τέλος αναρωτηθείτε: Μήπως το πιέζετε τόσο, που η απόφαση του είναι αντιδραστική? μήπως θέλει να σας αποδείξει ότι αξίζει μ αυτό τον τρόπο?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου