Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Μερικές ιδέες για να βελτιώσετε το ηθικό του προσωπικού της επιχείρησής σας





Θα πρέπει να θυμάστε πάντα ότι αυτός που συμβάλλει στην επίτευξη συλλογικών στόχων της εταιρείας σας είναι το προσωπικό σας. Έτσι λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε το ηθικό τους ανεβασμένο, ώστε να μπορούν να εργαστούν και να σας φέρουν καλύτερα αποτελέσματα. Τα απλά πράγματα στην ζωή κάποιες φορές είναι και αυτά που έχουν την μεγαλύτερη σημασία. Παρακάτω θα δείτε κάποιους τρόπους που βοηθάνε το ηθικό των υπαλλήλων σας στην εργασία.

1.Για να μειωθεί το επίπεδο στρες των υπαλλήλων σας, φροντίστε οι υπολογιστές, το φωτοτυπικό μηχάνημα, το φαξ κτλ να λειτουργούν πάντα σωστά χωρίς να τους δημιουργούν προβλήματα.

2.Δώστε την απαραίτητη σημασία στις ιδέες και στις συμβουλές των υπαλλήλων σας. Ενθαρρύνετε τους να μιλήσουν και εάν είναι εφικτό να εφαρμόσουν τις ιδέες τους. Θα χαρούν που μπορούν να συνεισφέρουν με κάποιο τρόπο.

3.Δώστε τους συμβουλές για το πως μπορούν να γίνουν καλύτεροι στην καριέρα τους. Ενισχύστε τους με επαγγελματικά σεμινάρια, προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης , κτλ.

4.Δημιουργήστε διαγωνισμούς με βραβεία. Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε ένα απλό βραβείο για τον υπάλληλο που έλαβε τα καλύτερα σχόλια από τους πελάτες σας.

5.Δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό για την ψυχαγωγία τους.

6.Μην στέλνετε εσωτερικά e-mail στους υπαλλήλους σας για να τους αναθέσετε κάποια καινούργια δουλειά. Επισκεφτείτε τους στο γραφείο τους και φροντίστε να έχετε προσωπική επαφή, ακόμα και αν είναι 2 ορόφους κάτω

7.Γιορτάστε τα γεννέθλιά τους. Δεν θα σας κοστίσει τίποτα ακόμα και ένα απλό e-mail με τις προσωπικές ευχές σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου