Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις εσύ σε μια συνέντευξη εργασίας





Όταν ετοιμαζόμαστε για μια συνέντευξη εργασίας, συνήθως σκεφτόμαστε ποιές είναι οι πιθανές απαντήσεις στις πιθανές ερωτήσεις που θα μας κάνουν. Οι απαντήσεις μας θα μας κάνουν να κερδίσουμε τις εντυπώσεις. Πολλοί από εμάς περνώντας από μια συνέντευξη οι μοναδικές ερωτήσεις που κάνουμε είναι εάν πήραμε την δουλειά και ποιος θα ήταν ο μισθός μας.

Το να κάνεις όμως εσύ τις σωστές ερωτήσεις θα είναι και το στοιχείο που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους, θα δείξει το ενδιαφέρον σου και ότι εσύ τελικά είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος για την θέση.

ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις:

ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ: δείχνει ότι βλέπετε την δουλειά και την θέση αυτή μακροπρόθεσμα.

ΠΟΙΕΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: δείχνει ότι είστε γνώστης της δουλειάς αλλά και ότι δεν φοβάστε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα.

ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ: με ποιές άλλες ομάδες πρέπει να συνεργαστώ? Ακόμη και η δουλειά των ονείρων σου μπορεί να γίνει εφιάλτης αν δεν σου αρέσουν οι συνεργάτες σου ή αν δεν ταιριάζεις στην ατμόσφαιρα της εταιρίας. Αυτή η ερώτηση θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν ταιριάζετε με την ομάδα και θα δείξει ότι έχετε ομαδικό πνεύμα.

ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ?:Κάθε διευθυντής ή manager κάνει συνεχώς αυτήν την ερώτηση στον εαυτό του οπότε το να την ακούσει από έναν πιθανό εργαζόμενο κάνει σίγουρα καλή εντύπωση. Αυτή η ερώτηση δείχνει ότι νοιάζεστε για την πρόοδο της εταιρείας και είστε διατεθειμένοι να την βοηθήσετε.

ΤΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΩ Σ ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ: Tί είδους υποψήφιοι πετυχαίνουν στο περιβάλλον της εταιρείας σας; Τέτοιου είδους ερωτήσεις δείχνουν ότι δίνετε προσοχή. Και όλοι το εκτιμούν όταν νιώθουν ότι κάποιος τους δίνει σημασία. Αν νιώθετε ότι έχετε ένα θετικό χαρακτηριστικό που σας κάνει να ξεχωρίζετε αλλά δεν σας έχουν ρωτήσει για αυτό με αυτήν την ερώτηση μπορείτε να οδηγήσετε την συζήτηση σε αυτό το χαρακτηριστικό σας και να κερδίσετε έξτρα πόντους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου