Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Τι να κάνεις εάν δεν ξέρεις την απάντηση σε μια συνέντευξη εργασίας

Είναι από εκείνες τις στιγμές που θες να ανοίξει το πάτωμα και να σε "καταπιεί", το ίδιο και η καρέκλα. Την επόμενη φορά που θα σου συμβεί κάτι τέτοιο θα είσαι προετοιμασμένη, διαβάζοντας και τηρώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Καταρχάς πρέπει να συνεχίσεις να είναι ήρεμος!!!! Εάν αρχίσεις να φρικάρεις το σώμα σου θα αντιδράσει και αυτό θα φανεί στον συνομιλητή σου. Η πίεση σου θα αρχίσει να ανεβαίνει και το στρες που θα σε πιάσει δεν θα σε αφήσει να μπορείς να σκεφτείς καθαρά και θα απαντήσεις κάτι άλλο από αυτό που πρέπει. Πάρε βαθιές ανάσες και πες στον εαυτό σας ότι δεν είναι και τόσο κακό που δεν γνωρίζεις την απάντηση, έτσι θα ηρεμήσεις και θα σκεφτείς την σωστή απάντηση.

Μην πεις ποτέ ΔΕΝ ΞΕΡΩ! μην δώσεις ποτέ απάντηση χωρίς να έχεις προσπαθήσει να σκεφτείς έστω και λίγο πριν.

Ίσως να σου έχουν κάνει μια ερώτηση που δεν έχεις καταλάβει ακριβώς, έτσι μπορείς να ζητήσεις να σου διευκρινίσουν την ερώτηση, οπότε μπορείς να κάνεις εσύ ερώτηση. Προσπάθησε να πάρεις περισσότερες πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν να απαντήσεις.

Υπάρχει περίπτωση να σας ρωτήσουν κάτι μόνο και μόνο επειδή θέλουν να δουν τον τρόπο σκέψης σου. Μερικές φορές η διαδικασία αυτή είναι πιο σημαντική από την πραγματική απάντηση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου