Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Είναι σωστό να αλλάξω καριέρα εν μέσω covid19?

#1"η πανδημία έχει φέρει τα πάνω κάτω δεν είναι καλή ιδέα ούτε κατάλληλη στιγμή για μια τέτοια κίνηση"

"οι επιχειρήσεις κάνουν περικοπές , ας κάτσω εκεί που είμαι"

"έχω στείλει αρκετά emails σε εταιρείες και δεν μ' έχει καλέσει κανείς πίσω, δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις"

και ο κατάλογος είναι ατελείωτος...

αν κάνεις τέτοιες οι παρόμοιες σκέψεις, είναι καιρός να τις αλλάξεις!

Πάντα θα μπορείς να πεις μια δικαιολογία στον εαυτό σου, για να μην κάνεις την αλλαγή που θες.

#1 Μπορεί το 2020 να είναι μια περίεργη και δύσκολη χρονιά για όλους και μπορεί αυτή να μην είναι η κατάλληλη στιγμή για σένα ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. Μπορείς να αφήσεις να σε επηρεάσουν όλα όσα συμβαίνουν αλλά μπορείς και να μην τ' αφήσεις.

Δες τις δυνατότητες που σου δίνονται: περισσότερες θέσεις εργασίας από απόσταση. 


#2 Κανείς δεν λέει το αντίθετο ότι δεν κόπηκαν θέσεις εργασίας, αλλά αυτό συνέβαινε και πριν. Αυτή την στιγμή εξακολουθούν να υπάρχουν θέσεις εργασίας και υπάρχουν ακόμα εταιρείες που προσλαμβάνουν. Αν φοβάσαι ότι ξεκινώντας πάλι από την αρχή σε μια νέα θέση  μισθός θα είναι χαμηλότερος λόγο περικοπών, ποιος σου υπογράφει ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί και στην τωρινή σου εργασία. Αντί να κάνεις υποθέσεις , κάνε μια έρευνα αγοράς και δες αν σε συμφέρει να μετακινηθείς σε άλλη εταιρεία.

#3 Στέλνοντας ακόμα ένα βιογραφικό και περιμένοντας κάποιος να σε καλέσει πίσω με ανυπομονησία, μπορεί να είναι όντως κουραστικό και ψυχοφθόρο για σένα. Είναι εύκολο να τα παρατήσεις λέγοντας πως δεν υπάρχουν θέσεις, αλλά μήπως πρέπει να εξετάσεις την προσέγγιση σου το τι ακριβώς ψάχνεις?

Βρες έναν τρόπο να ξεχωρίσεις! Η υποβολή του βιογραφικού είναι ο πιο κοινός τρόπος προσέγγισης μιας θέσης, σκέψου άλλους τρόπους να φτάσεις εκεί που θες. Μίλα σε κάποιο πρόσωπο με πρόσωπο μέσω κοινωνικών συνδέσεων.

Εάν είσαι πραγματικά έτοιμος να κάνεις μια αλλαγή τώρα, τότε είναι απολύτως δυνατό να συμβεί. Αυτή η χρονιά δεν μοιάζει με καμιά άλλη. Μην αποθαρρύνεσαι και προχώρα μπροστά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου