Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Εργασία από το σπίτι / Καθορίστε σωστά όρια

εργασία από το σπίτι


Για πολλούς το να εργάζονται από το σπίτι μοιάζει ιδανικό. Καμία μετακίνηση, κανένα αφεντικό πάνω από το κεφάλι σου, κανένας ενοχλητικός συνάδελφος και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Για άλλους πάλι, υπάρχει ανησυχία ότι αποξενώνονται, πλήξη και ανησυχία ότι δεν μπορούν να εξελιχθούν επαγγελματικά. Φόβος ότι δεν θα εργάζονται παραγωγικά αν είναι μόνοι τους.

η παρακάτω λίστα θα σας βοηθήσει να δουλεύεται σωστά


ΟΡΙΣΤΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: δημιουργήστε ένα χώρο στο σπίτι μόνο για να δουλεύετε. Διακοσμήστε τον όπως σας αρέσει και ποτέ μην μεταφέρετε την δουλειά σας στο υπόλοιπο σπίτι και την κρεβατοκάμαρα

ΟΡΙΣΤΕ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: να είστε συνεπής με τις ώρες που δουλεύεται ειδικά αν ανήκετε σε ομάδα, ακόμα και αν πρέπει να πάτε να πάρετε τα παιδιά από το σχολείο ή να πάτε γυμναστήριο. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ: όπως κάνεις και στο γραφείο σου θα σταματήσεις για λίγο να ξεκουραστείς ή να φας.

ΝΤΥΘΕΙΤΕ: μην δουλεύετε με τις πιτζάμες όσο ωραία και χαλαρά αν αισθάνεστε. Ντυθείτε όχι με κουστούμι και μακιγιάζ αλλά με ρούχα που θα είναι ευπαρουσίαστα σε μια βιντεοκλήση, θα σας κάνουν να νιώσετε και πιο παραγωγικοί.

ΚΑΝΤΕ ΕΝΑΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ: περπατήστε έστω και 15 λεπτά στο μπαλκόνι σας ή βγείτε μια βόλτα στην γειτονιά σας. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να καθαρίσει το κεφάλι σας.

ΟΡΙΣΤΕ ΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ: ακόμα και αν δεν εργάζονται δεν μπορούν να έρχονται στο σπίτι σας τις ώρες που δουλεύετε επειδή βρίσκεστε εκεί.

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ: ορίστε μια ώρα παράδειγμα για τις δουλειές σας εκτός εργασίας αλλά μην βγαίνετε από το χρόνο σας.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΜΕΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ: κλείστε τα όλα όταν τελειώσετε, πρέπει να κρατήσετε την ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής.

ΠΗΓΑΊΝΕΤΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ : κάθε μέρα 

ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ : και αποφύγετε τις διακοπές μέχρι να ολοκληρωθεί

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑΣ ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου