Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ο φόβος της αλλαγής

Μια αλλαγή σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής ενός ανθρώπου, το πρώτο πράγμα που μπορεί να φέρει είναι αναστάτωση και μερικές φορές ανασφάλεια.



Πάρα πολλές φορές στην ζωή μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε προκειμένου να αλλάξουμε το παρόν μας για ένα καλύτερο και πιο επιθυμητό κατά την γνώμη μας μέλλον. Όσο πλησιάζεις σ ΄αυτό το "κρίσιμο σημείο", τόσο η ανησυχία σου μεγαλώνει. Αυτή είναι φάση που πρέπει να λάβεις την απόφαση. Αυτό συμβαίνει, γιατί πιθανότατα στον παρελθόν, είχες κάποια εμπειρία απόρριψης, ή μπορεί να φοβάσαι ακόμα και τον ανταγωνισμό μέσα στην εργασία.



Το ότι δεν είσαι πρόθυμος να πάρεις μια επαγγελματική απόφαση, μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ίσως παλαιότερα μπορεί να είχες δεχτεί κριτική σε μια αντίστοιχη απόφαση από το κοντινό σου περιβάλλον (φίλους, συγγενείς, κτλ), ή από αυτούς που θεωρείς εσύ "σημαντικούς άλλους".Επίσης μπορεί κάτι στην ζωή σου αυτή την στιγμή να έχει μεγαλύτερη σημασία και να πρέπει να λυθεί πριν αποφασίσεις τι θα κάνεις με την επαγγελματική σου πορεία.

"όλες οι αλλαγές, ακόμα και οι πιο επιθυμητές, κρύβουν μια μελαγχολία, επειδή αυτό που αφήνουμε πίσω μας είναι μέρος του εαυτού μας. Πρέπει να αποδεχτούμε το τέλος μιας ζωής, προτού μπορέσουμε να δεχτούμε μια άλλη" Anatole France


ο ρόλος του σύμβουλου εργασίας είναι να βοηθήσει το άτομο μέσα από ασκήσεις και διάλογο, να βιώσει την καινούργια ιδέα στην φαντασία του, καθώς επίσης και να τον βοηθήσει να νιώσει πιο άνετα μ αυτή την νέα ιδέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου