Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Πως καθορίζουμε επαγγελματικούς στόχους

το να καθορίσεις τους επαγγελματικούς σου στόχους δεν είναι η πιο εύκολη υπόθεση. Ένας επαγγελματικός στόχος πρέπει να είναι:
Συγκεκριμένος, Μετρήσιμος, Ελκυστικός, Ρεαλιστικός, Χρονικά οριοθετημένος. Στα αγγλικά ονομάζεται "έξυπνος" στόχος (smart), και αυτό γιατί τα αρχικά του σχηματίζουν την λέξη.
Specific
Measurable
Attractive
Realistic
Time-bound



Ο κάθε στόχος είναι άχρηστος εάν είναι γενικός. Είναι για παράδειγμα σαν να λες "θα ξεκινήσω διατροφή". Η δήλωση σου πρέπει να γίνει πιο καθορισμένη. Για να είναι μετρήσιμος ένας στόχος θα πρέπει να ξέρεις ότι τον έχεις πετύχει όταν.... Ένας ελκυστικός στόχος, πρέπει να είναι δικός σου και να μην εκφράζεις πίσω απ΄ αυτόν την επιθυμία κάποιου άλλου. Μπορεί για παράδειγμα να λες ότι θες να κερδίσεις περισσότερα χρήματα, ενώ μπορεί πίσω από αυτό να επιδιώκεις μεγαλύτερη αναγνώριση. Οι στόχοι δεν θα πρέπει να βρίσκονται στην σφαίρα της φαντασίας σου, γιατί έτσι είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν. Το να θέσεις χρονικά όρια είναι σημαντικό, γιατί σε βοηθάει να επικεντρωθείς σ ΄αυτό.

Απ την στιγμή που έχεις καθορίσει τους στόχους σου με την βοήθεια του συμβούλου, σε βοηθάει να σκεφτείς τα βήματα για να φτάσεις στο σημείο να τον πετύχεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου