Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

8 Νέες σύγχρονες τάσεις για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα

 Οι πρώτες μου σπουδές ήταν πάνω στο web design και μετά στην γραφιστική. Τότε το 1999 τα sites φτιαχνόντουσαν όλα στο χέρι με γλώσσες προγραμματισμού και κώδικα html. Έτσι είχα φτιάξει τότε και εγώ το πρώτο μου site (πετραδάκι-πετραδάκι...) για μια θεατρική μεγάλη επιχείρηση, του Bαγγέλη Λιβαδά που είχε 4 θέατρα στην κατοχή του.

Πάντα όλα αυτά τα χρόνια παρατηρούσα πολύ τις κάρτες , τα λογότυπα και τα sites των επιχειρήσεων, το λες και κόλλημα, ή "πόρωση" με αυτό που είχα τελειώσει. Πάντα ενημερώνομαι από τότε και πάντα παρακολουθώ τις τάσεις, μιας και ακόμα ασχολούμαι επαγγελματικά.

Πάμε να δούμε λοιπόν τις τάσεις του σήμερα εν έτη 2021


MINIMAL ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΌΤΥΠΑ

κάθε εταιρεία ψάχνει να βρει την μοναδική γραμματοσειρά που θα την κάνει να διαφέρει από τον ανταγωνισμό και θα κάνει την ταυτότητα της να ξεχωρίζει από τις άλλες. Η γραμματοσειρά μην ξεχνάτε δείχνει ποιος είστε, είστε διασκεδαστικός ή σοβαρός? Ότι και αν διαλέξατε αυτό που έχει σημασία είναι να παίζει-εμφανίζεται σωστά στα διάφορα προγράμματα περιήγησης.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ  

θα έχετε παρατηρήσει σίγουρα sites με μεγάλες εικόνες ειδικά στην αρχική οθόνη, ή σε slideshow, πολλές φορές επιλέγουν εκεί να βάλουν ένα κείμενο ή το καλωσόρισμα τους οι εταιρείες. Αυτές οι εικόνες δείχνουν κάτι ή σε μεταφέρουν εκεί, δείχνουν ένα προϊόν τόσο ζωντανό που σε κάνουν να θες να το αγοράσεις. Φροντίστε αυτές οι εικόνες επειδή δεν μπαίνουν πλέον από σταθερό υπολογιστή αρκετοί να δείχνουν μεγάλες και σε ένα κινητό (όσο γίνεται)  

ΒΙΝΤΕΟ ΑΡΧΙΚΗΣ ΟΘΟΝΗΣ

Αντί για εικόνες μπορείτε να φτιάξετε ένα βίντεο να συστηθείτε ή να γνωρίσουν την εταιρεία ή το προϊόν σας. Θα κερδίσει αμέσως τον επισκέπτη ένα καλογυρισμένο βίντεο, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε πολύ λίγα δευτερόλεπτα για να τον κερδίσουμε και να μείνει σ εμάς. Αρκετοί είναι αυτοί που βαριούνται να διαβάσουν και θα προτιμήσουν να δουν ένα βίντεο.

3D ΕΙΚΟΝΕΣ

πρώτη η apple το ξεκίνησε το 2013 και έκανε τις εικόνες της τρισδιάστατές και με σκιές. Έτσι οι χρήστε μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα το προϊόν της, είτε βάλλετε βάθος, σκιά ή τίποτα, φροντίστε να ακολουθήσετε παντού το ίδιο στυλ

HAMBURGER MENU






το χάμπουργκερ μενού βοηθάει να μην κρύβονται οι εικόνες σας και να μπορεί να βρει κάποιος αυτό ακριβώς που ψάχνει. Τί είναι? αυτές οι 3 κάθετες γραμμές που μοιάζουν με hamburger


EIKONEΣ ΑΝΤΙ ΤΙΤΛΩΝ

Ο ερχομός του pinterest έχει φέρει μια νέα τάση. Εικόνες με ωραίες φωτογραφίες, στην σειρά, τετράγωνες και από κάτω τίτλος. Ο "σχεδιασμών καρτών" γίνεται όλο και πιο διαδεδομένος πλέον και μπορεί εύκολα κάποιος να καταναλώσει το προϊόν σας ή να βρει λύσεις σε θέματα που ψάχνει, ταυτόχρονα φαίνεται  σαν να έχετε τακτοποιημένη και την σελίδα σας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μπορείτε να δείτε εδώ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου