Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Πως να προετοιμαστείς πριν πας σε συνέντευξη εργασίας






Συνήθως είναι μια στρεσογόνος διαδικασία και απαιτεί κατάλληλη προετοιμασία. Η ικανότητα της παρουσίασης του εαυτού σου είναι ένας καθοριστικός παράγοντας, για το εάν τελικά θα σε επιλέξουν. Συνήθως το στάδιο αυτό το παραβλέπουμε.

Καλείσαι να προβάλεις την προσωπικότητά σου και να παρουσιάσεις με σοβαρότητα και συντομία, τις εμπειρίες, τις ικανότητες, τις φιλοδοξίες σου αλλά και τους στόχους σου.

Η προετοιμασία σου δεν πρέπει να  αφορά μόνο τον τρόπο που θα παρουσιάσεις τον εαυτό σου, αλλά και ζητήματα που έχουν σχέση με την επιχείρηση και την θέση εργασίας. Όσο πιο ενημερωμένος είσαι, τόσο πιο πολύ θα μπορείς να έχεις ενεργητική στάση, στην διάρκεια της. Μάζεψε λοιπόν πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν στην συνομιλία.

Το δεύτερο κομμάτι είναι η καλή γνώση του βιογραφικού σημειώματος και η προετοιμασία για πιθανές ερωτήσεις. Τα στοιχεία και οι πληροφορίες στο βιογραφικό σου φρόντισε να είναι αληθείς, γιατί μπορεί να χρειαστεί να τις τεκμηριώσεις κατά την διάρκεια της συνέντευξης. Εκτός αυτού θα πρέπει να μπορείς να διαχειριστείς τα αδύναμα σημεία του βιογραφικού σου (μεγάλα κενά ανάμεσα σε δραστηριότητες, απόλυση, κ.α. ), χωρίς να υπερτιμάς αλλά ούτε και να υποτιμάς τις ικανότητές σου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου