Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Αλλαγή καριέρας στα 30

Ο άνθρωπος αλλάζει την καριέρα του για πολλούς και διάφορους λόγους. Το απαιτητικό πρόγραμμα εργασίας που συνεπάγεται με πολλές ώρες εργασίας στο γραφείο, το εργασιακό περιβάλλον που είναι περισσότερο ανταγωνιστικό απ΄ότι υποστηρικτικό αλλά και το άγχος των εργασιών είναι παράγοντες που οδηγούν στην επιθυμία για αλλαγές.



Ξεκινώντας κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τις απαιτήσεις του κάθε επαγγέλματος, στην πορεία ανακαλύπτεις ότι αυτά που προσφέρεις δεν ανταποκρίνονται στις οικονομικές απολαβές σου και τέλος καταλαβαίνεις ότι δεν σου δίνουν κίνητρα με αποτέλεσμα μια δουλειά που θεωρούσες ενδιαφέρουσα να έχει γίνει βαρετή ρουτίνα της καθημερινότητάς σου.

Για να κάνεις όμως μια τέτοια σημαντική αλλαγή στην ζωή και την  καριέρα σου , ρισκάροντας να περάσεις χρόνο μακριά από την εργασία και μην έχοντας εξασφαλίσει οικονομικά τις ανάγκες σου, μπορεί τελικά να οδηγήσει σε αγχωτική κατάσταση. Γι αυτό λοιπόν θα πρέπει πρώτα να έχετε εξασφαλίσει την επόμενη εργασία σας πριν φύγετε από την τρέχουσα εργασία σας.

Εάν πάλι είστε εξασφαλισμένοι οικονομικά θα πρέπει να υπολογίσετε τα έξοδα σας να καλύπτονται για τους επόμενους τουλάχιστον 5-6 μήνες, γιατί υπάρχει πάντα και η περίπτωση τα πράγματα να μην πάνε τόσο καλά όσο αρχικά αναμένατε.

Η αλλαγή από ένα "τοξικό" περιβάλλον σε ένα καινούργιο δεν θα σας λύσει κανένα από τα προβλήματα που μέχρι τώρα είχατε, αντίθετα κάποια στιγμή τα προβλήματα θα μεταφερθούν και στην καινούργια σας δουλειά. Ο λόγος λοιπόν της αλλαγής θα πρέπει να είναι το πάθος σας γι ΄αυτό που πραγματικά θέλετε και αγαπάτε. Τι σε κάνει πραγματικό ευτυχισμένο? τι επάγγελμα πιστεύεις ότι θα μπορούσες να κάνεις για όλη την υπόλοιπη ζωή σου? Σ αρέσει να δουλεύεις με άλλους ανθρώπους?

Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου και σίγουρα θα το ανακαλύψεις!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου